PADI Rescue Diver

Uitdagend en de moeite waard. Dit is de beste beschrijving voor de PADI Rescue Diver cursus. In deze cursus wordt je kennis en ervaring uitgebreid. Rescue Divers leren verder te kijken dan zichzelf, en te denken aan de veiligheid en het welzijn van andere duikers. In de Rescue Diver cursus leer je problemen te voorkomen en, indien nodig, duiknoodgevallen te coördineren. Veel duikers zeggen dat dit de beste cursus is die ze ooit hebben gedaan. De cursus bestaat uit theorielessen, een zwembadsessie en buitenwatersessies.

Theorie

We bespreken onderwerpen als zelfredding, stress, eerste hulp bij duikongevallen, organisatie bij een noodgeval en problemen met apparatuur. Je kennis wordt getoetst met een examen.

Zwembad
In het zwembad oefenen we diverse reddingstechnieken, zoals transporteren, benaderen van een duiker in problemen, kalmeren van een arelaxte duiker, omhoog halen van een bewusteloze duiker, uit het water slepen en beademen in het water.

Buitenwater
Tijdens de buitenwaterdagen ga je de geleerde technieken toepassen in een echte duikomgeving en ga je figureren in allerlei ongevalsimulaties. Een goede test om te zien hoe je zal reageren in echte probleemsituaties! 

Rescue in Droogpak
Deze cursus speelt zich grotendeels af in het zwembad en is dus ook prettig om in de winter te doen. De buitenwaterdag kan je in droogpak doen of verschuiven naar het warmere seizoen. Heb je geen ervaring met droogduiken? Doe dan eerst de specialty.

PADI rescue diver cursus Drenthe en Groningen               PADI rescue diver cursus Drenthe en Groningen

    

Voorvereisten:
Advanced brevet
Geldige EFR brevet of EHBO diploma

Inbegrepen:
Lesmateriaal
Gebruik duikuitrustingPRIJS: € 299,-

Cursusdata en inschrijven